ZZ Verenigingen competitie.

Hierbij een kleine weergave van de wedstrijden die we tot nu toe hebben gevaren in 2017.

8 mei: Leekstermeer: ZKZM

Mooie avond met 5 valken tegen elkaar gevaren in plaats van 10. Dit had een logistieke reden bij ZKZM. Uiteindelijk zijn we het 2e team geworden en konden we voldaan naar huis gaan.

15 mei: ZZ thuiswedstrijd.

Super temperatuur, maar erg weinig wind. Twee teams lieten het afweten, ZVOSS was er niet in verband met onderbezetting en Mayday kwam veel te laat: zij waren de weg kwijt en misten alle starts en waren in de ZZ BM maar het meer overgestoken om te kijken. ZZ werd 3e .

22 mei: Schildmeer ZVOSS

Prachtige maandag avond en een mooi lopend windje. Echter maar 4 valken tegen elkaar met 4 wedstrijden omdat de bus van Mayday kapot was en zij dus niet konden komen. ZZ werd 1e.

29 mei: Paterswolde VWDTP.

Warme avond met een mooi lopend windje. Het comité van Heeg was er ook: zij vonden het prachtig. Tien valken in 1 start, en fantastisch weer. Hierin hebben we nog wat protest behandeling moeten doen. ZZ trok aan het kortste eind, en won uiteindelijk de avond.

12 juni: Paterswolde Mayday.

Koudere en winderige avond. Door stabiel te zeilen hebben we als team dit ruim kunnen winnen uiteindelijk. Een mooie afsluiting van een serie wedstrijden.

Hierbij wil ik de volgende mensen bedanken voor hun inzet tijdens de wedstrijden:

  • Berend Wezeman.
  • Tonny Mulder.
  • Thijs Schuring.
  • Rik Klok.
  • Harm Messchendorp.
  • Wim Bijlsma

Voor de finale in september in Heeg staan we er goed voor, echter moeten we met 6 mensen acte de présence geven en niet te veel verliezen om het kampioenschap te kunnen winnen.

Op naar de overwinning met het Sailing Team van ZZ.

http://www.watersportverbond.nl/verenigingen/activiteiten/bestaande-activiteitencompetities/verenigingscompetitie/

 

Wim Bijlsma.