Verslag paaswedstrijden

Stefan de Vries wint Paaswedstrijden.

Het seizoen 2018 is weer begonnen met de Paaswedstrijden. De opkomst was redelijk goed en werd grotendeels bezocht door de O-jol klasse. Wel jammer dat er geen andere klassen aanwezig waren op 1 Finnjol na. We hadden 1 zeiler uit Friesland, Mark Bosma wat natuurlijk geweldig is. Misschien volgend jaar nog meer gastzeilers uit Friesland? Ward kwam het geheel ook een beetje opfleuren na de eerste wedstrijd. Fijn dat je er was Ward, ook Gert Heerlien mocht met zijn halve O-jol gezellig met ons meedoen.
En werd later een goede 2e in het eindklassement.

De weersomstandigheden waren zowel voor de zeilers als voor het wedstrijd comité best wel moeilijk vanwege de zachte draaiende Oostenwind. Daarom hebben de zeilers in overleg met het comité om na de eerste wedstrijd een pauze te doen en daarna 3 achter elkaar. Het heeft volgens mij niet zo uitgepakt als we gehoopt hadden. Maar goed bij Piet en Renso was het ook wel weer smikkelen.
Al met al hebben we toch nog 4 leuke wedstrijden kunnen zeilen op de 1e Paasdag.
Er waren toch nog genoeg zeilers weer wat aan elkaar gewaagd, behalve Stefan dan, want die won gewoon weer 3 van de 4 races. Zelf heb ik hem 2 wedstijden bij kunnen houden, maar ook ik zal hem een keer verslaan, tenminste dat hoop ik! Ik ga verder ook niet alle 4 wedstrijden analyseren. De uitslagen zeggen volgens mij wel genoeg. Na het zeilen nog even na borrelen met Piet. Daarna de prijsuitreiking. De winnaar was al snel bekend maar de rest zat toch nog even te wachten wie de andere paaseitjes in ontvangst mocht nemen.
Conclusie…de familie Heerlien had de meeste eitjes in het bezit. (heb jij nog wat gevonden Jeroen?)
Hierbij willen wij uiteraard Rik en Harm bedanken voor het wedstrijd comité wat soms lastig was met deze omstandigheden.
Maar goed gedaan jongens!
Hoop op een goede opkomst de rest van het seizoen en op naar het EK en de ZZ Cup wat al heel vroeg is dit jaar.

Melle Heerlien