Jeugdzeilen ZZ 2018 CWO en hoger.

CWO opleidingen

Jeugdopleiding:

De opleiding bestaat dit jaar uit 3 theorie en 10 praktijk lessen en uiteindelijk 1 examen data.

Tijdens de examen les wordt er getoetst of je de vaardigheden en kennis hebt die de CWO regelementen voorschrijven. De opleiding wordt gegeven volgens het CWO systeem. Dit is een door de Watersportverbond en de Internationale Zeil Federatie (ISAF) erkende opleiding.

Zeilvereniging Zuidlaardermeer beschikt over gecertificeerde zeiltrainers.

De discipline jeugdzeilen heeft drie diploma’s. De opbouw van de diploma is als volgt.

Het CWO 1 diploma geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd. In het eerste jaar van de zeilcursus wordt vooral hier aandacht aan besteedt.

Het CWO 2 diploma houdt in dat er onder normale omstandigheden zelfstandig gevaren kan worden. Dit houdt in dat je bij een matig windje al goed van a naar b kan varen ook al ligt b in de wind. Dan toch weet je hoe je daar kunt komen zonder hulp.

CWO 3 wil zeggen dat je tot windkracht 6 kan zorgen dat jij en je boot veilig kunnen varen. Je alle vereiste CWO manoeuvres op het water kan uitvoeren en zelfstandig situaties op het water kunt inschatten.

 

Inhoud van de training:

De zeilopleiding begint met 3 theorie lessen. Dit houdt in dat je nog niet in de boot plaats neemt maar allerlei uitleg krijgt over het zeilen. Ja, ook bij het zeilen zijn er regels waar jij je aan moet houden om bijvoorbeeld geen botsingen te krijgen. Tevens leer je knopen zodat jij je boot aan de wal goed vast kunt leggen.

Er zijn dit jaar 10 praktijk lessen, tijdens deze lessen zeil je zelfstandig in een optimist. Als je de cursus met goed gevolg hebt afgerond krijg je het CWO-diploma jeugdzeilen.

Ook zeilen is een Olympische sport dus zit er voor jou misschien wel een Olympische droom in die uitkomt. Ben je zelf niet in het bezit van een optimist dan kun je bij de Zeilvereniging een optimist huren voor de trainingen. (Dit kan alleen het eerste lesjaar.)

 

Wedstrijd training

Als je al diploma’s hebt behaald bij een andere zeilvereniging of zeilschool kun je ook bij ons terecht voor wedstrijd training. In deze groep zitten kinderen die aan diverse wedstrijden mee doen.

Tijdstippen:

De theorietrainingen zijn op zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur en de praktijklessen op de woensdagavond van 18:00 tot 19:30 uur.

De afspraak is dat de boot voor 18:00 uur zeilklaar is en jezelf de zeilkleding al aangetrokken hebt.

Tarieven:

Opleiding CWO-diploma: Bestaande uit 3 theorielessen en 10 praktijklessen en 1 examen € 90,00 en € 40,00 jeugdlidmaatschap ZZ. Huur optimist tijdens de 10 lessen € 70,00

Voor meer informatie jeugd@zvzuidlaardermeer.nl