Optimist NED 3170

Ik ben Mark Immenga. Ik ben 12 jaar oud en ik zeil al vanaf mijn 7de in de optimist.

Ik ben begonnen met zeilen bij Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) en heb daar veel geleerd. Toen ik een beetje kon zeilen ben ik begonnen met wedstrijden te varen. Eerst bij ZZ, maar later ook daar buiten. Later heb ik besloten Combi’s te gaan varen, regionale wedstrijden in het noorden. Eerst in de C, het laagste niveau.

Ik werd 8e en stroomde door naar de B, wat ik 2 jaar heb gedaan. De tweede keer toen ik met de B mee heb gevaren ben ik eerste geworden. Toen ben ik begonnen ZZ te vertegenwoordigen bij grotere wedstrijden, zoals een United 4 (4 weekenden wedstrijden). Daarna heb ik nog de 3 keer de DYR mee gevaren. Dat is een groot 4-daags evenement met ongeveer 490 optimist zeilers uit meer dan 20 landen. De afkorting staat voor Dutch Youth Regatta, eigenlijk het Open Nederlands Kampioenschap. Bij deze wedstrijden word ik begeleid door Jeugdwedstrijdzeilen, een stichting dat Combi’s organiseert en begeleiding geeft bij zeilwedstrijden. Omdat er niet veel optimist kinderen van ZZ ook grotere wedstrijden zijn gaan varen, ben ik meer trainingen gaan volgen bij Jeugdwedstrijdzeilen. Ook volg ik de regionale toptrainingen op woensdagmiddag in Sneek.

Ik vaar nu voor het derde jaar in de “A” en vaar per jaar 6 selectie wedstrijden. Tevens heb ik dit jaar de Easter Regatta gevaren. Dat is een 4 daags evenement waar de nummer 1 t/m 80 uit Nederland en een kleinere top uit andere landen aan mee mag doen.

Dit jaar hebben wij met 5 zeilers uit het noorden meegedaan aan NK-teamzeilen. (zie groepsfoto) met als resultaat de 6e plaats. Als we op vakantie zijn, gaan we vaak naar Italië, waar ik ook wedstrijden mee vaar. Helaas voor ZZ kan ik niet alle wedstrijden meedoen omdat er op sommige data ook andere evenementen plaatsvinden. Maar als het mogelijk is om wedstrijden bij ZZ te varen, ben ik daar natuurlijk bij!

Dit jaar nog 3 trainingsweekenden en natuurlijk de Oliebollenwedstrijd bij ZZ!

Zeilen is voor mij een uitlaatklep waarin ik veel plezier heb.

 

 

Mark Immenga.

 

 

IMG-20151001-WA0012 IMG_3479

DSC01929